Töltött paprika
Töltött paprika
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • olaj - 1 dl
  • paradicsompüré - 15 dekagramm
  • rizs - 20 dekagramm
  • zeller - 5 dekagramm
  • darált hús - 60 dl
  • tölteni való paprika - 10 darab

Elkészítés:

  1. Félpuhára megfőzzük a rizst. A paprikákat kicsumázzuk.
  2. A darált húst összekeverjük az előfőzött rizzsel, tojással, sóval és őrölt borssal.
  3. A kicsumázott paprikákba lazán beletöltjük a tölteléket. A paprika hegyes végét vágjuk meg, hogy a levegő a töltésnél ki tudjon jönni.
  4. A paradicsompürét kikeverjük vízzel vagy alaplével, hozzáadjuk a tisztított hagymát, zellert, paprikacsumákat. Ízesítjük sóval, cukorral.
  5. Felforraljuk és belehelyezzük a töltött paprikákat, lassú tűzön készre főzzük.
  6. Ha a töltött paprika megfőtt, kiszedjük az edényből. A főzőlét, zsemleszínű rántással sűrítjük, kiforraljuk, átszűrjük.
  7. Tálaláskor ismét visszatesszük a paprikákat.