Töltött paprika a Főételek kategóriában
Félpuhára megfőzzük a rizst. A paprikákat kicsumázzuk.
A darált húst összekeverjük az előfőzött rizzsel, tojással, sóval és őrölt borssal.
A kicsumázott paprikákba lazán beletöltjük a tölteléket. A paprika hegyes végét vágjuk meg, hogy a levegő a töltésnél ki tudjon jönni.
A paradicsompürét kikeverjük vízzel vagy alaplével, hozzáadjuk a tisztított hagymát, zellert, paprikacsumákat. Ízesítjük sóval, cukorral.
Felforraljuk és belehelyezzük a töltött paprikákat, lassú tűzön készre főzzük.
Ha a töltött paprika megfőtt, kiszedjük az edényből. A főzőlét, zsemleszínű rántással sűrítjük, kiforraljuk, átszűrjük.
Tálaláskor ismét visszatesszük a paprikákat.