tojássárgája | 1 darab |
---|---|
sárgarépa | 2 darab |
rizs | 100 gramm |
paprika | 6 darab |
hagyma | 1 darab |
Knorr Petrezselymes Ízbomba | 1 darab |
Töltött paprika a Főételek kategóriában
Mosd meg a paprikát és vágd le a tetejét.
Reszeld le a sárgarépát, a paradicsomot kockázd fel. Főzd meg a rizst, de csak enyhén sós vízben.
Kockázd fel a hagymát és pirítsd meg. Add hozzá a rizst, sárgarépát és paradicsomot. Morzsold rá a Petrezselymes Ízbombát és még egy percig pirítsd. Vedd le a tűzről és hűtsd le.
A kihűlt töltelékkel töltsd meg a paprikákat, majd tedd egy lábosba, önts annyi vizet, hogy a paprikák feléig érjen. Párold fedő alatt egy órát.
Készítsd el a szószt: egy serpenyőben olvassz fel egy kanál vajat, adj hozzá egy kanál lisztet. Pirítsd egy percet, majd adj hozzá 1/2 pohár vizet a paprikák alól.
A kész szószt öntsd a paprikákra. Tálalás előtt, ha szükségesnek találod, ízesítsd.