tejföl | 1 evőkanál |
---|---|
vöröshagyma | 2 darab |
tojás | 1 darab |
bors | 1 teáskanál |
olaj | 1 evőkanál |
paradicsompüré | 1 teáskanál |
sajt | 15 dekagramm |
burgonya | 10 darab |
liszt | 20 dekagramm |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
só | csipetnyi |
darált hús | 20 dekagramm |
étolaj | 1 dl |
ásványvíz | 1 liter |
gulyáskrém | 1 teáskanál |
Töltött palacsinta sütőben sütve, fűszeres burgonyával recept.
A hagyma és a fűszerek segítségével pörköltalapot készítünk, amibe beletesszük a darált húst. Jól összekeverjük és kb. 1 dl vizet vagy húslevest adunk hozzá, majd fedő alatt puhára főzzük.
A hozzávalókból elkészítjük a csomómentes palacsintatésztát.
Amíg a hús puhul, kisütjük a palacsintákat.
A húsról levesszük a fedőt, kicsit elfőzzük a levét, de nem teljesen. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejfölt. Mielőtt elkezdjük tölteni a palacsintákat, támasszuk fel az edényt, amibe a tölteléket főztük, hogy a szaft, lecsurogjon a lábas másik részére, mert erre a későbbiekben szükségünk lesz.
Megtöltjük a palacsintákat. A palacsinta közepébe teszünk 1-1,5 kanál tölteléket. Próbáljuk meg minél jobban szaft nélkül szedni a tölteléket, majd minden oldalát felhajtjuk.
Tűzálló edénybe tesszük és leöntjük a maradék szafttal, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon sütjük 30 percig.
Közben a burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, félpuhára megfőzzük. Leszűrjük és forró olajban kisütjük, majd megszórjuk fűszerkeverékkel. A burgonyát is éppen fogyasztás előtt sütjük meg. Mivel elő van főzve, pillanatok alatt megsül a forró olajban és frissen az igazán finom.