Töltött padlizsán
Töltött padlizsán
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • fokhagyma gerezd - 1 darab
  • sajt - 10 dekagramm
  • gomba - 10 dekagramm
  • padlizsán - 2 darab
  • Knorr Gyros Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • újhagyma - 1 darab
  • pulykamell - 25 dekagramm
  • kukorica - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A padlizsánokat hámozzuk meg, és félbe vágjuk és belsejüket egy kicsit kikaparjuk (Ezt a belsőséget összeaprítva a töltelékhez keverhetjük), majd 10 percre tegyük sütőbe elősütni.
  2. A töltelékhez 2 kanál margarint felolvasztunk, megfonnyasztjuk benne a szárával együtt felkarikázott újhagymát, hozzáadjuk a nagyon apró darabokra összevágott húst, kicsivel később a felszeletelt gombát, a morzsolt kukoricát, a padlizsán belsejét és fedő alatt, többször kavargatva puhára pároljuk. KNORR fűszerkeverékkel, borssal, tört fokhagymával fűszerezzük. Az elősütött padlizsánokat picit megfűszerezzük a maradék fűszerrel.
  3. A töltelékkel megtöltjük a padlizsánokat. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a padlizsán teljesen megpuhul, és a sajt ráolvad (kb. 20 perc).