Feltöltve:

Töltött padlizsán csípősen

timer 80
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

petrezselyem zöld1 csokor
tejföl3 dl
paradicsom1 darab
tojás1 darab
sajt20 dekagramm
olíva olaj6 evőkanál
padlizsán6 darab
darált hús30 dekagramm
Knorr Penne all’Arrabbiata Alap1 csomag

Töltött padlizsán csípősen a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Mossuk meg a padlizsánt és törlöjük szárazra. Vágjuk le a szárvéget. Vágjuk félbe hosszában, majd kanalazzuk ki a húsát úgy, hogy maradjon kb. fél cm-nyi benne. A kivágott padlizsánt kockázzuk föl.

2. lépés

Pirítsuk meg a kivágott padlizsán belét kb. 5 perc alatt, majd adjuk hozzá a darált húst. Pirítsuk tovább 6-8 percig.

3. lépés

Adjuk hozzá a Knorr Arrabbiata alapot és 250 ml vizet. Jól keverjük össze, hozzuk forrásba. Vegyük le a lángot és lefedve pároljuk 5-6 percig. Ha kész, húzzuk le a tűzről.

4. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy serpenyőben finoman pirítsuk meg a padlizsánokat olíva olajon.

5. lépés

Töltsük meg a padlizsánokat a darált húsos raguval. Helyezzük őket egy hőálló edénybe.

6. lépés

A tejfölt keverjük ki a tojással és a reszelt sajttal, majd öntsük a padlizsánokra. Helyezzük rájuk a vékony paradicsom szeleteket. Tegyük a sütőbe és kb. egy óra alatt süssük készre.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem