Töltött padlizsán
Töltött padlizsán
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • sertéshús - 25 dekagramm
  • rizs - 1 csomag
  • padlizsán - 4 darab
  • bacon - 8 szelet

Elkészítés:

  1. A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, a belsejét kanállal kivájjuk, majd besózzuk. A kivájt részeket félretesszük, ezeket később használjuk fel.
  2. A Knorr húsleveskockás vízben megfőzzük a zacskós rizst.
  3. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a darált húst, fűszerezzük, majd pár percig pároljuk. A végén hozzákeverjük a padlizsán kivájt, apróra vágott belsejét. 1-2 perc alatt készre pároljuk.
  4. A keveréket a rizzsel és a tejföllel összekeverjük, majd a fél-padlizsánokba töltjük. A tetejére 1-1 szelet baconszalonnát teszünk és sajtot reszelünk rá.
  5. Előmelegített sütőben 200 C°-on kb. 20-25 percen keresztül sütjük.