tejföl | 1 evőkanál |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
darálthús | 15 dekagramm |
tojás | 1 darab |
bors | 1 teáskanál |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 1 darab |
burgonya | 12 darab |
Delikát ételízesítő | 2 teáskanál |
kömény | 1 teáskanál |
só | csipetnyi |
KNORR Fűszerkeverék 35g Sült oldalas | 1 teáskanál |
zsemle | 2 darab |
étolaj | 2 dl |
dagadó | 70 dekagramm |
Töltött malacdagadó pirított burgonyával recept.
A dagadót megmossuk, felszúrjuk, a bőrös részt beirdaljuk, enyhén besózzuk. A zsömlét beáztatjuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk és a petrezselymet is felaprítjuk.
Kicsavarjuk a zsömlét, hozzáadjuk a darált húst, a fűszereket, a tojást, a petrezselymet, az apróra vágott hagymát, a tejfölt és összedolgozzuk. Ha lágy, akkor adunk hozzá egy kis zsemlemorzsát.
Megtöltjük a felszúrt dagadót. Egy edénybe beletesszük az olajat, felforrósítjuk és megpirítjuk a hús mindkét oldalát.
Amikor mind a két oldala megpirult, hozzáadjuk a leves kockából 3 dl vízzel készült húslevest, és betesszük a sütőbe 150-160 fokra sülni úgy, hogy közben locsolgatjuk. Ha berakjuk sülni, akkor a bőrös része legyen felül. Kb 60-80 percig sütjük.
Amíg sül a hús, megtisztítjuk a burgonyát, gerezdekre vágjuk és sós köményes vízben feltesszük főni. Amikor megfőtt a burgonya, szűrjük le. A húst vegyük ki az edényből amibe sült és ebbe a szaftba süssük át nagy lángon a burgonyát.
A hús szeletelésével várjunk kicsit amíg hűl, mert forrón nem lehet szép szeleteket vágni belőle.