Töltött libanyak recept.
A baconbe csavart máj, amit elkészítünk és ledarálunk, majd félretesszük. Következő képen készül: tepsi aljára kiteregetjük a vékony bacon szeletek egyik felét, majd ezen szépen szétosztjuk a májat. Itt borson kívül mással nem kell fűszerezni. Majd a bacon másik felével szépen betakargatjuk a májat. Ha ez megsült (180 fokos sütőben, kb 30 perc), hagyjuk kicsit hűlni és húsdarálón ledaráljuk, vagy bármi olyan eszközön, ami alkalmas erre, felaprítjuk pépesre.
A töltelék másik feléhez beáztatjuk a kenyeret a tejbe, majd jól kinyomkodjuk, hozzáadjuk az összevágott hagymát, a fűszereket, a tojást.
Majd a darált májat és a fűszeres kenyeret összekeverjük és lazán az előkészített bőrbe töltjük. Azért kell lazán, mert a bőr könnyen reped. Óvatosan bevarrjuk a bőrt fehér cérnával (ezt majd ha kész eltávolítjuk) majd 180 fokra előmelegített sütőben megközelítőleg fél órát sütjük.