Feltöltve:

Töltött libanyak

timer 90
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma1 darab
tojás1 darab
tej1 dl
bacon20 dekagramm
csirkemáj25 dekagramm
kenyér1 szelet
libanyakbőr1 darab

Töltött libanyak recept.

Elkészítés

1. lépés

A baconbe csavart máj, amit elkészítünk és ledarálunk, majd félretesszük. Következő képen készül: tepsi aljára kiteregetjük a vékony bacon szeletek egyik felét, majd ezen szépen szétosztjuk a májat. Itt borson kívül mással nem kell fűszerezni. Majd a bacon másik felével szépen betakargatjuk a májat. Ha ez megsült (180 fokos sütőben, kb 30 perc), hagyjuk kicsit hűlni és húsdarálón ledaráljuk, vagy bármi olyan eszközön, ami alkalmas erre, felaprítjuk pépesre.

2. lépés

A töltelék másik feléhez beáztatjuk a kenyeret a tejbe, majd jól kinyomkodjuk, hozzáadjuk az összevágott hagymát, a fűszereket, a tojást.

3. lépés

Majd a darált májat és a fűszeres kenyeret összekeverjük és lazán az előkészített bőrbe töltjük. Azért kell lazán, mert a bőr könnyen reped. Óvatosan bevarrjuk a bőrt fehér cérnával (ezt majd ha kész eltávolítjuk) majd 180 fokra előmelegített sütőben megközelítőleg fél órát sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem