Feltöltve:

Töltött korongocskák

timer 50
mood Közepes
person 16 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojássárgája1 darab
Rama Vajas Íz20 dekagramm
tejföl1 teáskanál
cukor1 teáskanál
sajt15 dekagramm
liszt40 dekagramm
1 evőkanál
gépsonka15 dekagramm
élesztő3 dekagramm
krémsajt10 dekagramm
kukoricakonzerv1 darab

Elkészítés

1. lépés

Töltött korongocskák elkészítés 1. lépés képe

Tészta készítése: a tejet meglangyosítjuk az élesztőnek, beletesszük az 1 kk. cukrot és belemorzsoljuk a 3 dkg élesztőt. Langyos helyen felfuttatjuk, kb: 5 perc alatt. A lisztet, a sót, és a felfuttatott élesztőt összekeverjük, majd fokozatosan dagasztjuk bele a Rama margarint. Ha szép sima a tészta, akkor meleg helyen kelni hagyjuk, kb: 20 percig.

2. lépés

Amíg kel a tésztánk, addig előkészíthetjük a tölteléket. A gépsonkát kis kockákra vágjuk, a kukoricát tálkába tesszük. A tetejére a sajtot reszeljük le és a tojássárgát kikeverjük a tejföllel.

3. lépés

Ha megkelt a tészta, vékonyra nyújtjuk (kb: 3 mm.) és 3-4 cm átmérőjű kis korongokat szaggatunk pogácsaszaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat. Utána rányomjuk a tömlős sajtot, ráhalmozzuk a gépsonkát és a kukoricát. Befedjük a tetejét is tésztával, megkenjük a tejfölös tojássárgával és reszelt sajtot teszünk a tetejére. Langyos sütőbe tesszük és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. A teteje szép piros lesz.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 4
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem