Töltött kelkáposzta
Töltött kelkáposzta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • majoránna - 1 csipetnyi
  • tojás - 2 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • rizs - 20 dekagramm
  • sűrített paradicsom - 10 dekagramm
  • kelkáposzta - 1.5 kilogramm
  • darált hús - 1 kilogramm
  • őrölt bors - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Szép nagy, harsány zöld kelkáposzta leveleket szedjük le és forrázzuk le őket. A káposzta megmaradt részeit vágjuk apróra.
  2. Készítsünk tölteléket a darált húsból, a tojásból,a főtt rizsből és az apróra vágott kelkáposztából. Ízesítsük őrölt borsal és majorannával.
  3. Formázzunk belőle gombócokat és töltsük be azokat a leforrázott kelkáposzta-levelekbe. Tegyük a töltelékeket egy nagy lábosba, és öntsök rá a káposzta főzővizét
  4. Adjuk hozzá a Knorr tyúkhúsleves-kockát, és fedő alatt főzzük 25 percig. Tegyük bele a sűrített paradicsomot és forraljuk fel. Tálaljuk főtt rizzsel, szükség esetén sózzunk utána.