Töltött karalábélevél pikáns mártásban
Töltött karalábélevél pikáns mártásban
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • Globus Csípős Ketchup - 3 evőkanál
  • cukor - 1 teáskanál
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • sertéshús - 40 dekagramm
  • liszt - 1 evőkanál
  • rizs - 15 dekagramm
  • hagyma - 1 darab
  • pirospaprika - 1 teáskanál
  • karalábé - 1 darab
  • parasztkolbász - 10 dekagramm
  • paprikalekvár - 1 teáskanál
  • birsalma - 1 darab
  • karalábélevél - 16 darab

Elkészítés:

  1. A megmosott karalábéleveleket forró vízben megabáljuk, előfőzzük néhány percig, majd hűlni hagyjuk. A karalábét és a birsalmát, vékony csíkokra felaprítjuk.
  2. Összeállítjuk a tölteléket a szokásos módon. A leöblített darált húsba belereszeljük a hagymát, a fokhagymát, hozzáadjuk a megmosott rizst, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk az őrölt paprikát, darált-paprikát, vagy paprikalekvárt, majd megtöltjük a karalábéleveleket, feltekerjük őket..
  3. Vastagfalu edénybe, vagy cserépedénybe belerakjuk a karalábét és a birsalmát, rárakjuk a tölteléket, megszórjuk a liszttel, a cukorral, ha szükséges kevés sóval utánaízesítjük. Felöntjük a paradicsomlével, rárakjuk a ketchupot, a töltelék közepébe behelyezzük a kolbászt és ha szükséges, még vizet öntünk hozzá, hogy belepje a tölteléket. Nagylángon felfőzzük, amikor felfő, akkor alacsony hőfokon lassan főzzük tovább kb. 40 percig.