Feltöltve:

Töltött karalábélevél pikáns mártásban

timer 80
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom1 darab
Globus Csípős Ketchup3 evőkanál
cukor1 teáskanál
fokhagymagerezd2 darab
sertéshús40 dekagramm
liszt1 evőkanál
rizs15 dekagramm
hagyma1 darab
pirospaprika1 teáskanál
karalábé1 darab
parasztkolbász10 dekagramm
paprikalekvár1 teáskanál
birsalma1 darab
karalábélevél16 darab

Elkészítés

1. lépés

A megmosott karalábéleveleket forró vízben megabáljuk, előfőzzük néhány percig, majd hűlni hagyjuk. A karalábét és a birsalmát, vékony csíkokra felaprítjuk.

2. lépés

Összeállítjuk a tölteléket a szokásos módon. A leöblített darált húsba belereszeljük a hagymát, a fokhagymát, hozzáadjuk a megmosott rizst, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk az őrölt paprikát, darált-paprikát, vagy paprikalekvárt, majd megtöltjük a karalábéleveleket, feltekerjük őket..

3. lépés

Vastagfalu edénybe, vagy cserépedénybe belerakjuk a karalábét és a birsalmát, rárakjuk a tölteléket, megszórjuk a liszttel, a cukorral, ha szükséges kevés sóval utánaízesítjük. Felöntjük a paradicsomlével, rárakjuk a ketchupot, a töltelék közepébe behelyezzük a kolbászt és ha szükséges, még vizet öntünk hozzá, hogy belepje a tölteléket. Nagylángon felfőzzük, amikor felfő, akkor alacsony hőfokon lassan főzzük tovább kb. 40 percig.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem