Töltött káposzta füstölt hússal
Töltött káposzta füstölt hússal
  • timer210 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • savanyú káposzta - 30 dekagramm
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • savanyú káposzta levél - 20 darab
  • lapocka - 1 kilogramm
  • gersli - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A darált húst egy tálba tesszük, ízlés szerint fűszerezzük, borssal, majoránnával, Delikát 8 ételízesítővel és csemege pirospaprikával. Belenyomjuk a fokhagymagerezdeket.
  2. Megmossuk a gerslit, hozzáadjuk a húshoz és beledolgozzuk.
  3. A leveleket kicsit megmossuk, nehogy túl savanyúak legyenek. A végénél a vastagabb résznél, (a torzsájánál) kicsit levágjuk, hogy könnyebben betudjuk hajlítani majd.
  4. A fazekat kikenjük zsírral, lisztezzük és pirospaprikával beszórjuk.
  5. A fazék aljára rakunk egy marék apró káposztát és ráteszünk füstölt húst, majd megfogunk egy levelet, teszünk bele kellő mennyiségű húst és becsavarjuk. A két végét benyomkodjuk.
  6. Ezt addig csináljuk míg el nem fogy a hús és a levél. A fazék aljára szépen sorba elhelyezzük őket. A tetejére tesszük a maradék apró káposztát és felöntjük vízzel.
  7. A fazékba beleeső fedőt tegyünk rá, hogy lenyomja és utána még egy fedő, ami már rendesen zárja a fazekat.
  8. Alacsony hőfokon (lángon) 3 óra alatt megfőzzük. Hosszadalmas, de megéri a fáradozást.
  9. Tejföllel tálaljuk ízlés szerint, de tejföl nélkül is finom.