Töltött káposzta füstölt hússal a Főételek kategóriában
A darált húst egy tálba tesszük, ízlés szerint fűszerezzük, borssal, majoránnával, Delikát 8 ételízesítővel és csemege pirospaprikával. Belenyomjuk a fokhagymagerezdeket.
A leveleket kicsit megmossuk, nehogy túl savanyúak legyenek. A végénél a vastagabb résznél, (a torzsájánál) kicsit levágjuk, hogy könnyebben betudjuk hajlítani majd.
A fazék aljára rakunk egy marék apró káposztát és ráteszünk füstölt húst, majd megfogunk egy levelet, teszünk bele kellő mennyiségű húst és becsavarjuk. A két végét benyomkodjuk.
Ezt addig csináljuk míg el nem fogy a hús és a levél. A fazék aljára szépen sorba elhelyezzük őket. A tetejére tesszük a maradék apró káposztát és felöntjük vízzel.
A fazékba beleeső fedőt tegyünk rá, hogy lenyomja és utána még egy fedő, ami már rendesen zárja a fazekat.
Alacsony hőfokon (lángon) 3 óra alatt megfőzzük. Hosszadalmas, de megéri a fáradozást.