Töltött káposzta debrecenivel
Töltött káposzta debrecenivel
  • timer110 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 3 darab
  • füstölt szalonna - 15 dekagramm
  • savanyú káposzta - 1 kilogramm
  • babérlevél - 3 darab
  • zsír - 2 evőkanál
  • gerezd fokhagyma - 2 darab
  • rizs - 15 dekagramm
  • Knorr Házias Pörköltalap - 2 darab
  • hagyma - 2 darab
  • darált sertéshús - 1 kilogramm
  • Debreceni kolbász - 4 darab
  • pirospaprika - 1 evőkanál
  • őrölt kömény - 1 teáskanál
  • savanyú káposzta levél - 80 dekagramm

Elkészítés:

  1. A rizst főzzük meg félig.
  2. Keverjük össze a rizst a hússal, a tojással, köménnyel, reszelt fokhagymával, pirospaprikával és ízlés szerint Delikáttal.
  3. A káposztalevelek durva erét vágjuk ki és töltsük bele a tölteléket.
  4. A megolvasztott és felforrósított zsírra tegyük rá a hagymát és pirítsuk meg.
  5. Adjuk hozzá a leöblített apró káposztát , a babérlevelet és a pörkölt alapokat. Pirítsuk tovább pár percig.
  6. Majd tegyük rájuk a töltelékeket és öntsük föl vízzel. Hozzuk forrásba, majd vegyük le a lángot és főzzük készre. Ízlés szerint ízesíthetjük még a levét Delikáttal.
  7. A szalonnát szeljük fel szeletekre és a bőrig bevágva süssünk belőlük kakastaréjokat. A debreceni kolbászokat vagdossuk be és süssük meg őket a szalonna zsírján.
  8. Tálaljuk a töltött káposztát a kakastaréjjal, a sült debrecenivel és tejföllel.