tojás | 3 darab |
---|---|
füstölt szalonna | 15 dekagramm |
savanyú káposzta | 1 kilogramm |
babérlevél | 3 darab |
zsír | 2 evőkanál |
gerezd fokhagyma | 2 darab |
rizs | 15 dekagramm |
Knorr Házias Pörköltalap | 2 darab |
hagyma | 2 darab |
darált sertéshús | 1 kilogramm |
Debreceni kolbász | 4 darab |
pirospaprika | 1 evőkanál |
őrölt kömény | 1 teáskanál |
savanyú káposzta levél | 80 dekagramm |
Töltött káposzta debrecenivel a Főételek kategóriában
A rizst főzzük meg félig.
Keverjük össze a rizst a hússal, a tojással, köménnyel, reszelt fokhagymával, pirospaprikával és ízlés szerint Delikáttal.
A káposztalevelek durva erét vágjuk ki és töltsük bele a tölteléket.
A megolvasztott és felforrósított zsírra tegyük rá a hagymát és pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a leöblített apró káposztát , a babérlevelet és a pörkölt alapokat. Pirítsuk tovább pár percig.
Majd tegyük rájuk a töltelékeket és öntsük föl vízzel. Hozzuk forrásba, majd vegyük le a lángot és főzzük készre. Ízlés szerint ízesíthetjük még a levét Delikáttal.
A szalonnát szeljük fel szeletekre és a bőrig bevágva süssünk belőlük kakastaréjokat. A debreceni kolbászokat vagdossuk be és süssük meg őket a szalonna zsírján.
Tálaljuk a töltött káposztát a kakastaréjjal, a sült debrecenivel és tejföllel.