Feltöltve:

Töltött káposzta debrecenivel

timer 110
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás3 darab
füstölt szalonna15 dekagramm
savanyú káposzta1 kilogramm
babérlevél3 darab
zsír2 evőkanál
gerezd fokhagyma2 darab
rizs15 dekagramm
Knorr Házias Pörköltalap2 darab
hagyma2 darab
darált sertéshús1 kilogramm
Debreceni kolbász4 darab
pirospaprika1 evőkanál
őrölt kömény1 teáskanál
savanyú káposzta levél80 dekagramm

Töltött káposzta debrecenivel a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A rizst főzzük meg félig.

2. lépés

Keverjük össze a rizst a hússal, a tojással, köménnyel, reszelt fokhagymával, pirospaprikával és ízlés szerint Delikáttal.

3. lépés

A káposztalevelek durva erét vágjuk ki és töltsük bele a tölteléket.

4. lépés

A megolvasztott és felforrósított zsírra tegyük rá a hagymát és pirítsuk meg.

5. lépés

Adjuk hozzá a leöblített apró káposztát , a babérlevelet és a pörkölt alapokat. Pirítsuk tovább pár percig.

6. lépés

Majd tegyük rájuk a töltelékeket és öntsük föl vízzel. Hozzuk forrásba, majd vegyük le a lángot és főzzük készre. Ízlés szerint ízesíthetjük még a levét Delikáttal.

7. lépés

A szalonnát szeljük fel szeletekre és a bőrig bevágva süssünk belőlük kakastaréjokat. A debreceni kolbászokat vagdossuk be és süssük meg őket a szalonna zsírján.

8. lépés

Tálaljuk a töltött káposztát a kakastaréjjal, a sült debrecenivel és tejföllel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem