Ha szükséges, akkor átválogatjuk a rizst, majd félig megfőzzük.
2. lépés
Darált húst összekeverjük az elő főzött rizzsel, tojással, sóval, pirospaprikával, fokhagymával, őrölt borssal.
3. lépés
Az elkészített tölteléket betöltjük a káposztalevelekbe. A levélnek kivágjuk a legnagyobb erét. Kiterítjük, majd beletesszük a tölteléket. Összegöngyöljük, majd a két végét begyűrjük. A tölteléket szorosan tekerjük, párolásnál nehogy szétessen.
4. lépés
Egy megfelelő nagyságú fazékban a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kipirítjuk.
5. lépés
A zsírján finomra vágott hagymát pirítunk. Ha a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, kevés vízzel felöntjük és átforraljuk.
6. lépés
Belehelyezzük az aprókáposztát.
7. lépés
Fűszerezzük őrölt köménnyel, fokhagymával, babérlevéllel. Fontos: Kóstoljuk meg a káposztát, mielőtt elkezdünk dolgozni vele, ha nagyon savanyú, mossuk le. Vagy ha nem mostuk le, akkor ne nagyon adjunk sót az ételhez.
8. lépés
Ráhelyezzük a töltelékeket, felöntjük vízzel vagy alap lével.
9. lépés
Ha felforrt, takarékra tesszük, és 1,5 óra alatt készre főzzük. Miután felforrt, kóstoljuk meg, hogy elég fűszeres-e a főzőlé. Miután a töltelékek megfőttek, óvatosan kiszedjük. Az alapot pedig tejfölös habarással sűrítjük. Visszahelyezzük a töltelékeket és összeforraljuk.