Feltöltve:

Töltött húsrolád uborkás szósszal

timer 80
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz4 evőkanál
zsemlemorzsa2 evőkanál
vöröshagyma2 darab
tojás2 darab
fokhagymagerezd2 darab
szalonna10 dekagramm
csemege uborka3 darab
gomba25 dekagramm
lilahagyma1 darab
Globus Majonéz10 dekagramm
pirospaprika1 teáskanál
őrölt kömény1 teáskanál

Töltött húsrolád uborkás szósszal recept.

Elkészítés

1. lépés

Hagymát megpucoljuk,felkockázzuk és 3 kanál margarinon megpároljuk,majd hozzáadjuk a gombát,sózzuk borsozzuk majd elkeverünk benne 1 db tojást átsütjük és kihűtjük.

2. lépés

Zsemléket beáztatjuk a vízbe majd kinyomkodjuk hozzá keverjük a felkockázott szalonnát és a összezúzott fokhagymát. Hozzá adjuk a darált húst és 1 db tojást és a zsemlemorzsát.Í zesítjük köménnyel,paprikával sóval és borssal.
Masszából formázzunk kis lepényeket, és tegyünk bele kevés gombás keveréket és gombócokká dolgozzuk össze.

3. lépés

Kimargarinozott tepsibe tesszük öntünk alá 1/2 dl vizét és letakarva 190 fokon 40 percig sütjük.
Közben átforgatjuk a batyut.Mielőtt teljesen megsül előtte 10 perce levesszük róla amivel befedtük(pl.: alufólia).

4. lépés

Szósz: a majonézhez keverjük a megpucolt, és felkockázott lilahagymát, az uborkát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek