Töltött heringfilé tekercsek
Töltött heringfilé tekercsek
  • timer180 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 0.5 kilogramm
  • majoránna - 1 evőkanál
  • szegfűbors - 1 darab
  • babérlevél - 1 darab
  • paradicsom sűrítmény - 1 darab
  • Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka - 0.5 darab
  • ecet - 0.5 darab
  • heringfilé - 10 darab

Elkészítés:

  1. Forraljunk fel 0,5 liter vizet az ecettel, babérlevéllel és szegfűborssal. Áztassuk ebben a lében a heringeket 30 percig.
  2. Egy pohár lobogó vízben keverjük el a fél kocka Petrezselymes tyúkhúsleves-kockát. Vágjuk apróra a hagymát és öntsük le az alaplével. Adjuk hozzá a majoránnát, borsot és sót.
  3. Addig pároljuk, míg a hagyma megpuhul. Ízesítsük cukorral és sóval. Ha szükséges, adjunk hozzá paradicsom sűrítményt.
  4. Tegyünk a töltelékből a heringekre, majd csavarjuk fel őket és fogpiszkálóval tűzzük össze. A maradék hagymás töltelékhez öntsünk egy kis páclevet.
  5. Tegyük a feltekert heringeket egy edénybe, öntsük le a hagymás szósszal és hagyjuk pihenni a hűtőben 2 órát.