Töltött gombakalapok tejszínes szósszal
Töltött gombakalapok tejszínes szósszal
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • zsemlemorzsa - 150 gramm
  • olaj - 100 milliliter
  • sajt - 150 gramm
  • liszt - 150 gramm
  • csiperke gomba - 10 darab
  • piros paprika - 1 darab
  • Knorr Tejszínes gombás szósz - 1 darab
  • kemény tojás - 4 darab
  • tojás a panírhoz - 2 darab

Elkészítés:

  1. Ennek az ételnek az elkészítéséhez bátran vonjuk be otthon a gyerekeket. Távolítsuk el a gomba tönkjét a kalapoktól.
  2. Reszeljük le a sajtot és a keménytojást.
  3. A gyerekek elkészíthetik a tölteléket - egy tálban össze kell keverni a sajtot és a tojást, valamint egy csokor petrezselyem zöldet.
  4. Töltsük meg a gombák kalapját, majd panírozzuk be őket lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába. A gyerekek ebben egész biztos segítenek.
  5. Süssük meg olajban a gombákat, majd tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
  6. Tálaljuk Knorr Tejszínes Gombás mártással. Díszítsük a gyerekekkel együtt színes zöldségekkel a tányért.