Töltött gombafejek
Töltött gombafejek
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 dl
  • oregánó - 1 teáskanál
  • napraforgó olaj - 3 evőkanál
  • Knorr Milánói makaróni alap - 1 csomag
  • aprított petrezselyemzöld - 1 csokor
  • darált hús - 20 dekagramm
  • friss gomba - 10 darab
  • beáztatott zsemle - 1 darab
  • füstölt sajt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A gombafejekbe pár csepp olajat öntünk úgy, hogy előtte a szárait kitörtük.
  2. Megborsozzuk, egy csipetnyit sózzuk és sütőlemezre helyezzük őket.
  3. A többi olajon megpirítjuk a húst.
  4. Pirulás közben hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a felkarikázott gombaszárakat és az oregánót.
  5. Ha a levét elfőtte, hozzákeverjük a 2,5 dl hideg vizzel elkevert KNORR Milánói makaróni alapot, és kevergetve 5 perc alatt készre főzzük.
  6. Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, és az apró kockára vágott sajtot.
  7. Elkeverjük, és a masszát szétosztjuk a gombafejek között.
  8. Forró sütőben kb. 20 percig sütjük.