Töltött gombafejek
Töltött gombafejek
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • oregánó - 1 teáskanál
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olaj - 8 evőkanál
  • sajt - 10 dekagramm
  • gomba - 10 darab
  • zsemle - 1 darab
  • Knorr Milánói makaróni alap - 1 csomag
  • sertés hús - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A gombafejekbe fél-fél kanál olajat öntünk úgy hogy előtte a szárait kitörtük, megborsozzuk, egy csipetnyit sózzuk és sütőlemezre helyezzük őket. A többi olajon megpirítjuk a húst (fedő alatt kevergetve).
  2. Pirulás közben hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a felkarikázott gombaszárakat és az oreganót. Ha levét elfőtte hozzákeverjük a 2,5 dl hideg vízzel elkevert KNORR Milánói makaróni alapot és kevergetve 5 perc alatt készre főzzük. Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, és az apró kockára vágott sajtot.
  3. Elkeverjük, és a masszát szétosztjuk a gombafejek között. Forró sütőben kb. 20 percig sütjük.