Knorr Marhahúsleves-kocka | 1 darab |
---|---|
tej | 125 milliliter |
liszt | 1 evőkanál |
alma | 1 darab |
zsír | 5 evőkanál |
szerecsendió | 1 csipetnyi |
citrom | 0.5 darab |
zsemle | 1 darab |
tojássárga | 2 darab |
szardella | 6 darab |
fogoly | 3 darab |
Töltött fogoly szardellamártással a Főételek kategóriában
A foglyot mosd meg és szárítsd meg. Az almát reszeld le nagy lyukú reszelőn, a szardellát törd össze villával a lehető legapróbbra.
A zsemlét áztasd tejbe és nyomd ki. A zsemléhez add a szardellát, egy kanál puha vajat, az almát, a tojássárgát és a szerecsendiót és jól keverd össze.
A masszával töltsd meg a foglyokat.
Egy lábosban forrósítsd fel a zsíradékot és pirítsd meg rajta a foglyokat. Fedő alatt párold kb. 40 percig, időnként fordítsd meg.
Forralj 300 ml vizet és oldd fel benne a Knorr marhahúsleves kockát.
A zsíradékhoz, amiben sült a fogoly, adj lisztet, engedd fel a húslével, forrald fel, szűrd át és adj hozzá citromszeleteket. A megsült foglyot tedd a mártásba és forrald fel.