Töltött flekni recept.
A burgonyát megpucoljuk, felaprítjuk, majd sós vízben megfőzzük.
Ha megfőtt a burgonya, akkor leszűrjük, kihűtjük, áttörjük jó alaposan, majd a tojással és a liszttel (amennyit felvesz) alaposan összedolgozzuk. Lisztezett deszkára borítva még egyszer alaposan átgyúrjuk. Pihenni hagyjuk, amíg a töltelék elkészül.
A hagymát felkockázzuk, margarinon megdinszteljük. Ha üveges, megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a húst, átpirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel és fűszerezzük. Kész pörköltet főzünk. Az egy tojásunkat megfőzzük kemény tojásnak, és a kész pörkölthöz keverjük.
Ha kész a töltelék, akkor a tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra és kb. 10x10 es négyzeteket vágunk. Minden kis lapot megtöltünk egy kevés tojásos pörkölttel, félbehajtjuk őket és a széleiket alaposan lenyomjuk. A legjobb, ha villával mindkét oldalról lelapogatjuk, hogy ne jöjjön ki a töltelék.
Forró olajban szép aranybarnára sütjük a kis batyukat.