Rama Vajas Íz | 2 dekagramm |
---|---|
víz | 4 dl |
tej | 3 dl |
só | 0.5 teáskanál |
nyers tojás | 2 darab |
Knorr Burgonyapüré | 1 csomag |
zsömle | 3 darab |
sertés dagadó | 1 kilogramm |
Töltött dagadó burgonyapürével a Főételek kategóriában
A dagadót felszúrjuk (vagy a hentessel felszúratjuk) alaposan befűszerezünk kívül-belül a KNORR sertéssült fűszerkeverékkel.
Az előzőleg tejbe áztatott zsemlét kinyomkodjuk és összedolgozzuk a tojásokkal. A tölteléket ízesítjük KNORR Delikáttal.
Az így kapott masszát a a dagadóba töltjük, azt hústűvel összetűzzük..
Tepsibe vagy jénaiba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és fóliával lefedjük. Forró sütőben 80 percig alatt 170°C-on készre sütjük, a fóliát levéve még 10 percig pirítjuk..
Pihentetjük 10 percig, közben az előírás szerint elkészítjük a KNORR burgonyapürét és együtt tálaljuk.