bors | 1 teáskanál |
---|---|
szárított gomba | 1 kilogramm |
só | 1 kilogramm |
Knorr Csirkehúsleves-kocka | 1 teáskanál |
ementáli sajt | 15 dekagramm |
füstölt bacon szelet | 3 darab |
30%-os tejszín | 3 dl |
2,8 % -os tej | 2 darab |
beáztatott zsemle | 10 dekagramm |
egész tojás | 25 gramm |
apróra vágott petrezselyemzöldm | 1 dl |
zsír a sütéshez | 1 evőkanál |
fagyasztott vagy friss zöldborsó | 15 dekagramm |
egész fokhagyma szeletekre vágva | 1 teáskanál |
Töltött dagadó recept.
A bacont megpirítjuk, serpenyőből kiszedjük.
A visszamaradt zsíron a felaprított vöröshagymát megdinszteljük, kiszedjük.
A visszamaradt zsíron a zöldborsót és petrezselymet megpároljuk
Két tojást megfőzünk, lehűtjük, megpucoljuk, kockákra vágjuk.
A zsemlét beáztatjuk a tej-tejszín keverékébe.
A sajtot lereszeljük.
A beáztatott gombát apróra szeljük, áztatólevét félretesszük.
A húst szétválasztjuk rétegei mentén.
A tölteléknek valókat összekeverjük és hozzáadunk még egy nyers tojást.
A húst megtöltjük a töltelékkel és a nyílást összetűzzük hústűvel.
Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.