Töltött cukkini
Töltött cukkini
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 dl
  • zsemlemorzsa - 5 evőkanál
  • tojás - 1 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • hagyma - 1 darab
  • cukkini - 2 darab
  • Globus Ketchup - 4 evőkanál
  • őrölt kömény - 1 teáskanál
  • darált hús - 20 dekagramm
  • KNORR Chili con Carne alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A megtisztított, végeitől megszabadított cukkiniket hosszában félbevágjuk. Az így kapott 4 rész magházát kanállal kivájjuk, és a darabokat babérlevéllel, egész borssal ízesített lobogó sós vízben félpuhára főzzük (kb.4 perc).
  2. A darabokat margarinnal kikent tepsibe szedjük. Az olajon megizzasztjuk a felkarikázott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, a köményt, enyhén sózzuk és a leve elpárolgásáig pároljuk.
  3. Ekkor felöntjük a 3,5 dl hideg vízzel elkevert KNORR Chili con Carne alappal és kevergetve felforraljuk, kb. 8 perc alatt készre főzzük. Picit hűlni hagyjuk majd összekeverjük a tojással és a zsemlemorzsával, és a cukkinik vájatába töltjük. Meglocsoljuk a tejföllel elkevert ketchuppal, és 200 fokos forró sütőben 15 perc alatt készre sütjük.