Töltött cukkini
Töltött cukkini
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 dl
  • zsemlemorzsa - 8 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • napraforgó olaj - 3 evőkanál
  • cukkini - 40 dekagramm
  • Knorr Mexikói chilis bab alap - 1 csomag
  • Globus Ketchup - 4 evőkanál
  • 12%-os tejföl - 1 dl
  • darált hús - 20 dekagramm
  • só, bors, kömény - csipetnyi

Elkészítés:

  1. A megtisztított, végeitől megszabadított cukkiniket hosszában és keresztben is félbevágjuk.
  2. Az így kapott 8 rész magházát kanállal kivájjuk, és a darabokat babérlevéllel, egész borssal ízesített lobogó sós vízben félpuhára főzzük.
  3. A darabokat tepsibe tesszük.
  4. Az olajon megfonnyasztjuk a felkarikázott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, a köményt, a KNORR Mexikói chilis bab alapot és felöntjük 2,5 dl vízzel
  5. Kevergetve felforraljuk, készre főzzük.
  6. Összekeverjük a zsemlemorzsával, és a cukkinik vájatába töltjük.
  7. Meglocsoljuk a tejföllel elkevert ketchuppal, és forró sütőben 15 perc alatt készre sütjük.