Töltött csirkemell köröm krumplival és sült sárgarépával
Töltött csirkemell köröm krumplival és sült sárgarépával
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 4 darab
  • sárgarépa - 40 dekagramm
  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • olaj - 1 evőkanál
  • burgonya - 80 dekagramm
  • kacsazsír - 3 evőkanál
  • csirkemáj - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A csirke mell darabokat óvatosan felvágjuk és kis üreget képezünk a belsejében. A kacsazsíron elősütjük a csirkemell szeleteket és félre tesszük.
  2. A vissza maradt zsírba tesszük a felkarikázott sárgarépát és pár percig pirítjukés egy kevés vízzel felöntve 3-4 percig pároljuk.
  3. Hozzátesszük a csirkemájat és pár perc alatt elősütjük. Ízlés szerint ízesítjük. A sárgarépával és a májjal megtöltjük a csirke melleket. A csirkemelleket tepsibe tesszük, megszórjuk szárnyas fűszervarázzsal, és kb.30 percig sütjük 160 C fokon a kimaradt sárgarépával együtt. Közben a burgonyát héjában megfőzzük és félbe vágjuk őket vízszintesen. Minden fél burgonyát körömszerűen bevagdosunk és étolajjal kikent tepsiben előmelegített sütőben 180 C fokon 10 percig megpirítjuk