Töltött csirkemell baconos burgonyával
Töltött csirkemell baconos burgonyával
  • timer85 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 1 kilogramm
  • tejföl - 1 darab
  • sajt - 6 szelet
  • burgonya - 8 darab
  • szalonna - 6 szelet
  • bacon - 8 szelet
  • sonka - 6 szelet

Elkészítés:

  1. A csirkemellfilét szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és a hús egyik felére helyezünk egy szelet szalonnát, sonkát és sajtot, ráhajtjuk a másik felét, majd bepanírozzuk, végül kisütjük. A burgonyákat héjastól félpuhára főzzük, majd megszabadítjuk a héjától és várunk amíg kihűl. Addig elkészítjük a tölteléket. A kis doboz tejfölben elkeverjük az apróra vágott petrezselymet és ízlés szerint teszünk bele fokhagyma granulátumot, sót, borsot. A burgonyákat félbe vágjuk, a belsejét kikaparjuk és megtöltjük a tejfölös keverékkel, majd körbetekerjük 1 szelet baconnel. Grillsütőben 45-50 percig sütjük.
  2. Addig elkészítjük a tölteléket. A kis doboz tejfölben elkeverjük az apróra vágott petrezselymet és ízlés szerint teszünk bele fokhagyma granulátumot, sót, borsot. A burgonyákat félbe vágjuk, a belsejét kikaparjuk és megtöltjük a tejfölös keverékkel, majd körbetekerjük 1 szelet baconnel. Grillsütőben 45-50 percig sütjük.