Töltött csirkecomb vegyes körettel
Töltött csirkecomb vegyes körettel
  • timer105 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • burgonya - 25 dekagramm
  • sertéshús - 10 dekagramm
  • rizs - 25 dekagramm
  • brokkoli - 25 dekagramm
  • csirkecomb - 6 darab
  • zsemle - 1 darab

Elkészítés:

  1. A konyhakészre előállított csirkecomboknak a bőrét fakanál nyelével óvatosan elválasztjuk a húsától. Elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott hagymát olajban megpároljuk, ha kissé kihűlt, összekeverjük a darált sertéshússal, egy tejbe áztatott zsemlével, 1 tojással, sóval, borssal, egy gerezd reszelt fokhagymával, paprikakrémmel és gulyáskrémmel, majd jól összedolgozzuk a tölteléket. A csirke bőre alá tömjük, majd kívülről egy kevés sót szórunk rá. Tepsibe rakjuk, vizet öntünk alá és a sütőben megpároljuk, majd pirosra sütjük, gyakran locsolgatva.Kb. 170celsius fokon süssük, 90 percig
  2. Közben a rizst forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A burgonyát és a brokkolit forró, sós vízben megfőzzük. Egy lábasban a Rama margarint megolvasztjuk, belerakjuk a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd a puha zöldségekkel összekeverjük.