Töltött csirkecomb tojásos rizzsel a Főételek kategóriában
A csirkecombokat besózzuk.A kenyeret 10 percig vízben áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Egy tálba kislyukú reszelőn lereszeljük a hagymát, beletesszük a kinyomkodott kenyeret, a tojást, az apróra vágott petrezselymet. Ízlés szerint teszünk bele ételízesítőt, sót, borsot.
A masszát a kezünkkel jó alaposan kidolgozzuk. Ujjunkkal fellazítjuk a csirkecombok bőrét, majd megtöltjük a töltelékkel.Hőálló tálba rakjuk a töltött csirkecombokat, kevés olajjal meglocsoljuk őket, majd alufóliával lefedjük.180 C-ra előmelegített sütőben kb 45-60 percig sütjük, majd az alufóliát levesszük, és szépen megpirítjuk a combokat.
Amíg sül addig elkészítjük a köretet.
2 kanál olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a 2 csésze forró vízzel, megsózzuk, megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12 percig főzzük (ha van üvegfedő, célszerű azt tenni rá, hogy lássuk, hogy mikor szívta be a rizs teljesen a vizet), ugyanis a jó rizs titka szerintem, hogy nem kevergetjük, és nem emelgetjük a fedőt.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban 1 kanál olajon átforgatjuk a főtt rizst.A közepébe mélyedést készítünk, majd beleöntjük a felvert tojásokat. Kevergetjük a mélyedésen belül addig, amíg majdnem teljesen megszilárdul, majd a rizzsel alaposan elkeverjük, további 2 percig pirítjuk.