Knorr Carbonara spagetti alap | 1 csomag |
---|---|
petrezselyemzöld | 1 csokor |
Delikát ételízesítő | 1 evőkanál |
napraforgó olaj | 3 evőkanál |
só | 1 csipetnyi |
trappista sajt | 15 dekagramm |
csirkecomb | 4 darab |
zsemle | 2 darab |
fagyasztott zöldborsó | 10 dekagramm |
nyers tojás | 2 darab |
konyhakész rizs | 25 dekagramm |
Töltött csirkecomb Carbonara mártással rizi-bizivel a Főételek kategóriában
A beáztatott és kicsavart zsemléket összedolgozzuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, a tojásokkal, a lereszelt sajt felével.
Ízesítjük KNORR Delikáttal. Az igy elkészült tölteléket a csirkecombok bőre alá töltjük, majd meglocsoljuk az olaj felével és sütőben 160 C fokon 30 perc alatt megsütjük.
Közben a rizst megfőzzük sós vízben. Az olaj másik felét felhevítjük és átforgatjuk benne a zöldborsót.
Összekeverjük a rizzsel. A míg a rizs fő a csirke sül, a tasakon leírt folyadékmennyiséggel elkészítjük a KNORR Carbonara alapot.
Az elkészült mártást a csirkecombokra öntjük, a maradék sajtot is rászórjuk, hogy együtt süljenek még kb.15 percig.
Tálaláskor a csirkecombokat a rizi-bizi mellé tesszük.