Knorr Carbonara spagetti alap | 1 csomag |
---|---|
tojás | 2 darab |
trappista sajt | 15 dekagramm |
csirkecomb | 4 darab |
zsemle | 2 darab |
napraforgó étolaj | 3 evőkanál |
aprított petrezselyemzöld | 1 csokor |
Delikát8 ételízesítő | 1 evőkanál |
mirelit zöldborsó | 10 dekagramm |
konyhakész rizs | 25 dekagramm |
asztali só | 1 csipetnyi |
Töltött csirkecomb Carbonara mártással, rizi bizivel a Főételek kategóriában
A beáztatott és kicsavart zsemléket összedolgozzuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, a tojásokkal, valamint a lereszelt sajt felével. Ízesítjük Delikát8-cal.
Az így elkészült tölteléket az előkészített csirkecombok bőre alá töltjük, majd meglocsoljuk az olaj felével és sütőben 160 °C-on 30 perc alatt készre sütjük.
Közben a rizst sós vízben megfőzzük. Az olaj másik felét felhevítjük és átforgatjuk benne a zöldborsót.
Összekeverjük a rizzsel. Amíg a rizs fő és a csirke sül, addig a tasakon leírt folyadékmennyiséggel elkészítjük a KNORR Carbonara Alapot.
Az elkészült mártást a csirkecombokra öntjük, a maradék sajtot is rászórjuk, hogy együtt süljenek még kb.15 percig. Tálaláskor a csirkecombokat a rizi-bizi mellé tesszük.