Feltöltve:

Töltött csirkecomb

timer 100
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

nagyobb csirkecomb4 darab
csirke vagy kacsa máj25 dekagramm
gomba25 dekagramm
közepes fej hagyma1 darab
szikkadt zsemle2 darab
tojás2 darab
csokor petrezselyem1 darab
Rama Vajas Íz3 evőkanál
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez5 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

Töltött csirkecomb elkészítés 1. lépés képe

A megtisztított csirkecombokat szórjuk meg 1-1 tk Csirkés Delikáttal, tegyük félre.

2. lépés

Töltött csirkecomb elkészítés 2. lépés képe

A megmosott, szárazra törölt májakat süssük elő (oldalanként 1.5-1.5 perc) a Rama Vajas Ízben, tegyük félre.

3. lépés

Töltött csirkecomb elkészítés 3. lépés képe

A visszamaradt zsiradékon pirítsuk aranysárgára a finomra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a kockázott gombát, pirítsuk-pároljuk, amíg saját levét el nem fövi.

4. lépés

Töltött csirkecomb elkészítés 4. lépés képe

Húzzuk félre a tűzről. Adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet, és a közben kockára vágott májat.

5. lépés

Töltött csirkecomb elkészítés 5. lépés képe

Ízesítsük 1 tk Csirkés delikáttal, hagyjuk kihűlni.

6. lépés

Töltött csirkecomb elkészítés 6. lépés képe

A zsemléket áztassuk be, majd jól nyomkodjuk ki. Keverjük el a tojásokkal, adjuk hozzá a kihűlt gombás májat, keverjük át.

7. lépés

Töltött csirkecomb elkészítés 7. lépés képe

A csirkecombokon a bőrt óvatosan, ujjal vagy egy evőkanál nyelének segítségével válasszuk el a hústól, úgy hogy ne szakadjon ki.

8. lépés

Töltött csirkecomb elkészítés 8. lépés képe

A tölteléket tegyük csőnélküli habzsákba, vagy egy nylon zacskóba, melynek sarkára vágjunk akkora lyukat, hogy a máj és a gomba is kiférjen rajta. Töltsük a csirkecombok bőre alá a masszát.

9. lépés

Töltött csirkecomb elkészítés 9. lépés képe

A töltött combokat tegyük egy tepsibe, tegyünk a tetejükre egy-egy vékony szelet Rama Vajas Ízt, fedjük be alufóliával és tegyük 175°C-ra előmelegített sütőbe, süssük 1 órán keresztül.

10. lépés

Töltött csirkecomb elkészítés 10. lépés képe

Vegyük le róla a fóliát. Ha tehetjük kapcsoljuk át a sütőt grill fokozatra, vagy emeljük a hőmérsékletet 220°C-ra, és pirítsuk rá a bőrét kb. 10 perc alatt. Tálaljuk petrezselymes burgonyával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem