Feltöltve:

Töltött csirke, hagymás burgonyával, vegyes savanyúsággal

timer 130
mood Közepes
person 3 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl1 evőkanál
paradicsom1 darab
Knorr Szárnyas Fűszervarázs1 teáskanál
vöröshagyma2 darab
tojás4 darab
Knorr Tyúkhúsleveskocka1 darab
bors1 teáskanál
petrezselyemzöld1 csomag
olaj2 dl
cukor2 evőkanál
uborka1 darab
fokhagymagerezd3 darab
burgonya15 darab
Delikát ételízesítő1 teáskanál
paprika2 darab
kömény1 teáskanál
csipetnyi
lilahagyma1 darab
káposzta10 dekagramm
ecet1 evőkanál
csirke felsőcomb3 darab
zsemle3 darab
görögdinnye1 darab

Töltött csirke, hagymás burgonyával, vegyes savanyúsággal a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Töltött csirke, hagymás burgonyával, vegyes savanyúsággal elkészítés 1. lépés képe

Először, készítsük elő a savanyúság hozzávalóit. Alaposan mossuk meg és szeleteljük fel vékony szeletekre a zöldségeket. Jól keverjük össze egy edénybe, sózzuk meg és hagyjuk állni. A burgonyát jól megmossuk és a héjában feltesszük főni. Feltesszük főni még a tojásokat is, jelen esetben 3 db-ot, ami a töltelék összeállításához kell. Megtisztítjuk a csirkecombokat és óvatosan az ujjunkkal, a bőre alá nyúlunk, majd elválasztjuk a húst és a bőrt, hogy a tölteléket ide tudjuk majd halmozni. Enyhén sózzuk a combokat és félre rakjuk. A zsemléket beáztatjuk vízbe. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, olajon kicsit megpároljuk.

2. lépés

Töltött csirke, hagymás burgonyával, vegyes savanyúsággal elkészítés 2. lépés képe

A zsemléket kicsavarjuk, hozzáadjuk a párolt hagymát, a megfőtt és apróra vágott tojást, az apróra vágott petrezselymet, a tejfölt, valamint a fűszereket. Jól összegyúrjuk, ha nagyon lágy, akkor egy kis szemlemorzsát adhatunk hozzá. Amikor kész a töltelék, betöltjük a combok bőre alá és hőálló sütőedénybe tesszük. Olajjal meglocsoljuk a combok tetejét, hogy a fűszer jól rátapadjon és megfűszerezzük.

3. lépés

Töltött csirke, hagymás burgonyával, vegyes savanyúsággal elkészítés 3. lépés képe

Öntsünk még a sütőedénybe kb 3 dl vizet és tegyük bele a húsleves kockát, majd közepes hőmérsékletű sütőben süssük ropogósra. Sütés közben locsolgassuk. Vigyázzunk ki ne száradjon a bőre és a fűszerek rá ne égjenek.

4. lépés

Amíg sül a csirke, addig készítsük el a burgonyát.

5. lépés

Töltött csirke, hagymás burgonyával, vegyes savanyúsággal elkészítés 5. lépés képe

A héjában főtt burgonyát hámozzuk meg és vágjuk őket félbe. Helyezzük el egy hőállóedénybe egymás mellé, szépen sorban. A hagymát vágjuk apró kockára sózzuk és olajban pirítsuk meg. Amikor a hagyma már készen van, akkor egy kis borsot keverjünk hozzá. Ezután kanállal a félbevágott burgonyák tetejére pakolgassuk rá a hagymát, végül az edénybe marad olajat is öntsük bele.

6. lépés

Töltött csirke, hagymás burgonyával, vegyes savanyúsággal elkészítés 6. lépés képe

Ezután tegyük a burgonyát az előmelegített sütőbe és 200 c fokon, kb 15-20 percig süssük.

7. lépés

Legvégül csavarjuk ki a sótól az összedarabolt saláta hozzávalóit és tegyük bele egy tálba. Szórjuk rá a cukrot, öntsük rá az ecetet, majd öntsük fel kb 1-1,5 dl hideg vízzel. Jól keverjük össze. Ízlés szerint még ízesíthető (só, cukor, ecet), ki milyen ízvilágot szeret.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem