szikkadt zsemle | 3 darab |
---|---|
petrezselyemzöld | 1 csokor |
tej | 4 dl |
gomba | 10 dekagramm |
Knorr Fokhagymás Ízbomba | 1 darab |
fagyasztott zöldborsó | 20 dekagramm |
KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill | 1 csomag |
keményre főtt tojás | 5 darab |
egész csirke | 1 darab |
csirkemáj | 30 dekagramm |
egész tojás | 3 darab |
vöröhagyma | 1 darab |
Töltött csirke Gödöllői módra a Főételek kategóriában
Kezdésnek a zsemléket beáztatjuk a tejbe, az 5 db tojást feltesszük főni.
A vöröshagymát finomra vágjuk, margarinon megpároljuk. A borsót sós vízben tegyük fel főni. Amikor a hagyma üveges, belerakhatjuk a felaprított gombát és az apró kockára vágott megtisztított májat. Készre pároljuk, zsírjára pirítjuk, félidőben hozzáadjuk ízlés szerint a majorannát, borsot, sót, és a Knorr Fokhagymás Ízbombát. Keverőtálba öntjük, kicsit hűlni hagyjuk.
Ha már nem égeti meg a kezünket a hagymás máj, akkor adjuk hozzá a tálba a felkockázott főtt tojást, az alaposan kinyomkodott zsemléket, leszűrt zöldborsót, finomra vágott petrezselymet és a 3 db nyers tojást. Az egészet összedolgozzuk, hogy egynemű massza legyen, ha szükséges utóízesítjük. Nem baj ha kicsit erősebb a fűszerezés, a hús fel fog venni belőle.
A megtisztított egész csirke hasüregét, és külsejét is besózzuk. Habzsák segítségével ahol engedi a bőr alá is tölthetünk a töltelékből. A hasüregbe is tegyünk amennyit csak tudunk.
Helyezzük a betöltött csirkét egy margarinnal kikent tűzálló tálba, a tetejét szórjuk meg Knorr Grill fűszervarázzsal, és lefedve tegyük a 180°C-ra előmelegített sütőbe. Pataki tálban készítve 1,5-2 órán keresztül kell sütni hogy mindenhol puha legyen a hús, majd a fedőt levéve jól megpirítjuk a bőrét. Természetesen hagyományos tepsiben is készíthető, alufóliával letakarva. Ha készen van, kb 10 percig pihentessük, csak azután szolgájuk fel.