Feltöltve:

Töltött csirke Gödöllői módra

timer 160
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

szikkadt zsemle3 darab
petrezselyemzöld1 csokor
tej4 dl
gomba10 dekagramm
Knorr Fokhagymás Ízbomba1 darab
fagyasztott zöldborsó20 dekagramm
KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill1 csomag
keményre főtt tojás5 darab
egész csirke1 darab
csirkemáj30 dekagramm
egész tojás3 darab
vöröhagyma1 darab

Elkészítés

1. lépés

Töltött csirke Gödöllői módra elkészítés 1. lépés képe

Kezdésnek a zsemléket beáztatjuk a tejbe, az 5 db tojást feltesszük főni.
A vöröshagymát finomra vágjuk, margarinon megpároljuk. A borsót sós vízben tegyük fel főni. Amikor a hagyma üveges, belerakhatjuk a felaprított gombát és az apró kockára vágott megtisztított májat. Készre pároljuk, zsírjára pirítjuk, félidőben hozzáadjuk ízlés szerint a majorannát, borsot, sót, és a Knorr Fokhagymás Ízbombát. Keverőtálba öntjük, kicsit hűlni hagyjuk.
Ha már nem égeti meg a kezünket a hagymás máj, akkor adjuk hozzá a tálba a felkockázott főtt tojást, az alaposan kinyomkodott zsemléket, leszűrt zöldborsót, finomra vágott petrezselymet és a 3 db nyers tojást. Az egészet összedolgozzuk, hogy egynemű massza legyen, ha szükséges utóízesítjük. Nem baj ha kicsit erősebb a fűszerezés, a hús fel fog venni belőle.

2. lépés

Töltött csirke Gödöllői módra elkészítés 2. lépés képe

A megtisztított egész csirke hasüregét, és külsejét is besózzuk. Habzsák segítségével ahol engedi a bőr alá is tölthetünk a töltelékből. A hasüregbe is tegyünk amennyit csak tudunk.
Helyezzük a betöltött csirkét egy margarinnal kikent tűzálló tálba, a tetejét szórjuk meg Knorr Grill fűszervarázzsal, és lefedve tegyük a 180°C-ra előmelegített sütőbe. Pataki tálban készítve 1,5-2 órán keresztül kell sütni hogy mindenhol puha legyen a hús, majd a fedőt levéve jól megpirítjuk a bőrét. Természetesen hagyományos tepsiben is készíthető, alufóliával letakarva. Ha készen van, kb 10 percig pihentessük, csak azután szolgájuk fel.

3. lépés

Töltött csirke Gödöllői módra elkészítés 3. lépés képe

A maradék tölteléket kiolajozott jénaiban külön kisüthetjük. Esetleg sajttal is meg lehet szórni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem