Feltöltve:

Töltött csirke Gödöllői módra

timer 160
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

szikkadt zsemle3 darab
petrezselyemzöld1 csokor
tej4 dl
gomba10 dekagramm
Knorr Fokhagymás Ízbomba1 darab
fagyasztott zöldborsó20 dekagramm
KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill1 csomag
keményre főtt tojás5 darab
egész csirke1 darab
csirkemáj30 dekagramm
egész tojás3 darab
vöröhagyma1 darab

Töltött csirke Gödöllői módra a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Töltött csirke Gödöllői módra elkészítés 1. lépés képe

Kezdésnek a zsemléket beáztatjuk a tejbe, az 5 db tojást feltesszük főni.
A vöröshagymát finomra vágjuk, margarinon megpároljuk. A borsót sós vízben tegyük fel főni. Amikor a hagyma üveges, belerakhatjuk a felaprított gombát és az apró kockára vágott megtisztított májat. Készre pároljuk, zsírjára pirítjuk, félidőben hozzáadjuk ízlés szerint a majorannát, borsot, sót, és a Knorr Fokhagymás Ízbombát. Keverőtálba öntjük, kicsit hűlni hagyjuk.
Ha már nem égeti meg a kezünket a hagymás máj, akkor adjuk hozzá a tálba a felkockázott főtt tojást, az alaposan kinyomkodott zsemléket, leszűrt zöldborsót, finomra vágott petrezselymet és a 3 db nyers tojást. Az egészet összedolgozzuk, hogy egynemű massza legyen, ha szükséges utóízesítjük. Nem baj ha kicsit erősebb a fűszerezés, a hús fel fog venni belőle.

2. lépés

Töltött csirke Gödöllői módra elkészítés 2. lépés képe

A megtisztított egész csirke hasüregét, és külsejét is besózzuk. Habzsák segítségével ahol engedi a bőr alá is tölthetünk a töltelékből. A hasüregbe is tegyünk amennyit csak tudunk.
Helyezzük a betöltött csirkét egy margarinnal kikent tűzálló tálba, a tetejét szórjuk meg Knorr Grill fűszervarázzsal, és lefedve tegyük a 180°C-ra előmelegített sütőbe. Pataki tálban készítve 1,5-2 órán keresztül kell sütni hogy mindenhol puha legyen a hús, majd a fedőt levéve jól megpirítjuk a bőrét. Természetesen hagyományos tepsiben is készíthető, alufóliával letakarva. Ha készen van, kb 10 percig pihentessük, csak azután szolgájuk fel.

3. lépés

Töltött csirke Gödöllői módra elkészítés 3. lépés képe

A maradék tölteléket kiolajozott jénaiban külön kisüthetjük. Esetleg sajttal is meg lehet szórni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem