Feltöltve:

Töltött burgonyahéj

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl200 milliliter
vöröshagyma2 darab
fokhagymagerezd2 darab
burgonya8 darab
szalonna140 gramm
snidling0.5 csokor
gomba150 gramm
cheddar sajt200 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Mossuk meg alaposan a burgonyát és főzzük meg héjában sós vízben. A szalonnát, hagymát és fokhagymát kockázzuk fel és pirítsuk meg kevés olajon.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Vágjuk apróra a gombát, adjuk hozzá a szalonnához és süssük együtt 10 percig.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Az enyhén kihűlt burgonyákat felezzük meg és kanalazzuk ki a belsejét. A héjának kb. 0,5 cm vastagnak kell lennie.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Egy tálban keverjük össze a burgonyák belsejét a gombás szalonnával és egy pár csipet Delikáttal.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    A burgonyahéjakat töltsük meg gazdagon a töltelékkel és szórjuk meg sajttal. Helyezzük tepsire és süssük 190 fokon, amíg a sajt meg nem pirul. Tálaljuk snidlinges tejföllel. Előételként, vagy snack-ként, sör- és borkorcsolyaként is fogyaszthatjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Chili con carne nyári zöldségekkel

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0

Őszi zöldséges torta

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0

Őszi paradicsomos zöldségragu

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0

Caponata

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Brokkolis, sajtos rétes

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1

Zöldséges chili feta sajttal

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csicseriborsó spenóttal

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hagymás pirított újkrumpli

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis burgonya

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0

Fehér spárga hollandi mártással

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1

Spárga máltai mártással

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2

Spárga hollandi mártással

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0