Feltöltve:

Töltött burgonyahéj

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl200 milliliter
vöröshagyma2 darab
fokhagymagerezd2 darab
burgonya8 darab
szalonna140 gramm
snidling0.5 csokor
gomba150 gramm
cheddar sajt200 gramm

Töltött burgonyahéj a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Töltött burgonyahéj elkészítés 1. lépés képe

Mossuk meg alaposan a burgonyát és főzzük meg héjában sós vízben. A szalonnát, hagymát és fokhagymát kockázzuk fel és pirítsuk meg kevés olajon.

2. lépés

Töltött burgonyahéj elkészítés 2. lépés képe

Vágjuk apróra a gombát, adjuk hozzá a szalonnához és süssük együtt 10 percig.

3. lépés

Töltött burgonyahéj elkészítés 3. lépés képe

Az enyhén kihűlt burgonyákat felezzük meg és kanalazzuk ki a belsejét. A héjának kb. 0,5 cm vastagnak kell lennie.

4. lépés

Töltött burgonyahéj elkészítés 4. lépés képe

Egy tálban keverjük össze a burgonyák belsejét a gombás szalonnával és egy pár csipet Delikáttal.

5. lépés

Töltött burgonyahéj elkészítés 5. lépés képe

A burgonyahéjakat töltsük meg gazdagon a töltelékkel és szórjuk meg sajttal. Helyezzük tepsire és süssük 190 fokon, amíg a sajt meg nem pirul. Tálaljuk snidlinges tejföllel. Előételként, vagy snack-ként, sör- és borkorcsolyaként is fogyaszthatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem