1. lépés
A vizet a Ramával meg a csipetnyi sóval felforraljuk. A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik, ez 2-3 perc. Ezután lehúzzuk a tűzről, és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk. A nyomózsákba olyan csillagcsövet teszünk, hogy azon keresztül kb. vékony, ujjnyi vastagságban tudjuk kinyomni a tésztát. Ezután megtöltjük a masszával. Az olajat széles szájú serpenyőben megforrósítjuk. A tésztát a habzsákból, a csillagcsövön keresztül belenyomjuk, úgy hogy kiskéssel, vagy ollóval 12-15 centinként elvágjuk. Az így kapott tésztacsíkot 2-3 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor hirtelen sülnek a fánkok, a közepük pedig nyers marad. Tálaláskor porcukorral szórjuk meg, és baracklekvárral kínáljuk.
Hozzászólások