Feltöltve:

Tolófánk

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

víz1.5 dl
Ráma12 dekagramm
1 darab
tojás4 darab
liszt12 dekagramm

A sütéshez

olaj1 darab

A tálaláshoz

baracklekvár1 üvegcse
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A vizet a Ramával meg a csipetnyi sóval felforraljuk. A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik, ez 2-3 perc. Ezután lehúzzuk a tűzről, és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk. A nyomózsákba olyan csillagcsövet teszünk, hogy azon keresztül kb. vékony, ujjnyi vastagságban tudjuk kinyomni a tésztát. Ezután megtöltjük a masszával. Az olajat széles szájú serpenyőben megforrósítjuk. A tésztát a habzsákból, a csillagcsövön keresztül belenyomjuk, úgy hogy kiskéssel, vagy ollóval 12-15 centinként elvágjuk. Az így kapott tésztacsíkot 2-3 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor hirtelen sülnek a fánkok, a közepük pedig nyers marad. Tálaláskor porcukorral szórjuk meg, és baracklekvárral kínáljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem