Tökös-mákos
Tökös-mákos
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • tojás - 2 darab
  • tej - 2.5 dl
  • tök - 50 dekagramm
  • vaj vagy sütőmargarin - 10 dekagramm
  • porcukor - 20 dekagramm
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • rétesliszt - 20 dekagramm
  • darált mák - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Egy kisebb tepsit az 5 dkg vajjal vagy sütőmargarinnal vastagon kikenek. A lisztet, a 15 dkg porcukrot, és a sütőport összekeverem. A felét beleszórom a tepsibe. A tököt lereszelem, kinyomkodom a levét, és rászórom a lisztes keverékre. Meghintem a maradék cukorral összekevert darált mákkal, és rászórom a keverék másik felét. Kissé összelangyosítom a tejet, a vajat vagy sütőmargarint, a felvert tojásokat meg a vaníliás cukrot, majd rálocsolom a tészta tetejére. Lassú tűznél, kb. 170 fokon készre sütöm.