Feltöltve:

Tökmagos és szezámmagos szelet

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma9 dekagramm
reszelt citromhéj1 teáskanál
kristálycukor2 evőkanál
finomliszt10 dekagramm
teljeskiörlésű liszt8 dekagramm
pirított tökmag, durvára vágva8 dekagramm
sárgabaracklekvár8 dekagramm
pirított szezámmag2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy négyzet alakú, 23 cm-es sütőformát kenjünk ki Ramával, majd az alját és két, egymással szemben lévő oldalát béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy a papír a szélén 2 cm-rel túllógjon. Elektromos habverővel verjük habosra a Ramát, a citromhéjat és a cukrot, keverjük hozzá az átszitált lisztet és a tökmagot, majd a masszát nyomkodjuk az előkészített tepsibe. Kenjük meg a sárgabaracklekvárral, végül pedig szórjuk meg szezámmaggal. Közepesen forró sütőben kb. 20 percig süssük, amíg kissé megpirul. A formában hagyjuk kihűlni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem