Tökfőzelék pulykapörkölttel
Tökfőzelék pulykapörkölttel
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • tejföl - 2 dl
  • liszt - 1 evőkanál
  • hagyma - 1 darab
  • pulykahús - 1 kilogramm
  • gyalult tök - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A főzelékhez a hagymát apróra vágjuk, és margarinon üvegesre pirítjuk. A hagymához hozzáadjuk a gyalult tököt, megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk, majd megszórjuk körülbelül két kávéskanál szárított kaporral. A lisztet és a tejfölt simára kavarjuk, majd hozzáadjuk a tökhöz. Pár csepp ecetet adunk hozzá és még pár percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
  2. Közben a pulykapörkölthöz feldaraboljuk a hagymát, üvegesre pirítjuk majd kevés pirospaprikát adunk hozzá. A kockára vágott pulykahúst (mely ízlés szerint lehet comb vagy mellhús) hozzáadjuk a paprikás, hagymás olajhoz, sózzuk, borsozzuk, kissé megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje azt. Fél óra, háromnegyed óra alatt puhára főzzük.