Tökfőzelék pulykapörkölttel a Főételek kategóriában
A főzelékhez a hagymát apróra vágjuk, és margarinon üvegesre pirítjuk.
A hagymához hozzáadjuk a gyalult tököt, megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk, majd megszórjuk körülbelül két kávéskanál szárított kaporral. A lisztet és a tejfölt simára kavarjuk, majd hozzáadjuk a tökhöz. Pár csepp ecetet adunk hozzá és még pár percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
Közben a pulykapörkölthöz feldaraboljuk a hagymát, üvegesre pirítjuk majd kevés pirospaprikát adunk hozzá.
A kockára vágott pulykahúst (mely ízlés szerint lehet comb vagy mellhús) hozzáadjuk a paprikás, hagymás olajhoz, sózzuk, borsozzuk, kissé megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje azt.
Fél óra, háromnegyed óra alatt puhára főzzük.