Tökfőzelék
Tökfőzelék
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tej - 1 dl
  • kapor - 1 csokor
  • finomliszt - 2 evőkanál
  • só - 1 teáskanál
  • gyalult tök - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A gyalult tököt, ha friss, megsózzuk, picit állni hagyjuk, levét kinyomkodjuk.Mirelit tök esetén a tököt felengedés után főzzük.
  2. Egy lábasba tesszük és feltesszük főni, felengedjük körülbelül 1,5 liter vízzel. Sóval, csokor kaporral, időnként megkeverve puhára pároljuk.
  3. Ha a tök félig megpuhult, elkészítjük a rántást. Margarint felforrósítjuk, beletesszük a lisztet, tejjel felengedjük, gyorsan a főzelékhez keverjük hogy ne csomósodjon össze, jól felforraljuk.
  4. Ízesítjük cukorral, ecettel. Ha megfőtt a kaprot kiszedjük belőle.