Tökéletes isler
Tökéletes isler
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 25 dekagramm
  • liszt - 75 dekagramm
  • Ráma - 50 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • darált dió - 10 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • fahéj - 1 kávéskanál
  • só - 1 csipetnyi

Töltéshez, díszítéshez

  • lekvár - 1 darab
  • csokoládé - 1 darab
  • Ráma - 1 darab

Elkészítés:

  1. Egy tálba szórjuk a lisztet és elkeverjük a száraz hozzávalókkal. Ezután beleütjük a tojásokat és a Ramát apró darabokban beledobáljuk. Összedolgozzuk a tésztát és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, de még jobb, ha egy éjszakát pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk és kerek formákat szaggatunk belőle, amit tepsiben 10 perc alatt, 180 fokon megsütünk. A kihűlt korongokat megkenjük lekvárral és összetapasztjuk. A csokoládét forró gőzben felolvasztjuk és annyi Ramát keverünk hozzá, hogy szép fényes legyen. A megtöltött sütiket belemártjuk, majd hűlni hagyjuk.