Tökéletes mindenmentes Répatorta - Görbe Pali konyhájából
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • alma - 1 darab
  • sárgarépa - 2 darab
  • gyömbér - 1 teáskanál
  • citromlé - 30 milliliter
  • Tojás - 4 darab
  • zabpehely (gluténmentes) - 100 gramm
  • zabpehely liszt (gluténmentes) - 200 gramm
  • Sütőpor - 1 teáskanál
  • eritrit - 100 gramm
  • Fahéj - 1 teáskanál
  • dió - 100 gramm
  • kókuszolaj - 1 dl
  • krémsajt (zsírszegény) - 250 gramm
  • habtejszín (zsírszegény) - 200 milliliter
  • porított eritrit - 100 gramm

Elkészítés:

  1. Az almát és a répát reszeljük le egy tálba, majd öntsük rá a kókusz olajat és a citromlevet, és a gyömbért. Majd törjük rá a 4 egész tojást, és az egészet keverjük egy homogén masszává
  2. A zabpelyhet és a zabpehelylisztet öntsük egy tálba, majd adjuk hozzá a durvára tört diót, a fahéjat, sütőport, valamint az eritrtitet és keverjük el őket.
  3. A két tál tartalmát borítsuk össze és keverjük sűrű masszává
  4. Ha túl sűrű lenne esetleg, akkor egy kevés vízzel hígítsunk rajta.
  5. A sütőt gyújtsuk be 180 fokra, és melegítsük elő.
  6. Amíg ez melegszik egy tortaformát kenjünk ki kevés kókuszolajjal, és zabpehelyliszttel lisztezzük ki, majd öntsük bele a masszát.
  7. 180C-on 40 perc alatt süssük készre.
  8. Amikor készen van hűtsük teljesen ki.
  9. A tejszínt a poreritrittel robotgépben verjük kemény habbá, majd amikor megvan adjuk hozzá a krémsajtot és verjük keményre a géppel őket.
  10. A kihűlt tésztára tegyük rá a krémet és a húsvéti répás díszítéssel tálalhatjuk is.

Sütéshez