Tőkehalas szélesmetélt
Tőkehalas szélesmetélt
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
  • víz - 3 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • kapribogyó - 1 evőkanál
  • Knorr Milánói makaróni alap - 1 csomag
  • tőkehal filé - 30 dekagramm
  • szardellapaszta - 2 teáskanál
  • tagliatelle (fészek alakú szélesmetélt) - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A széles metéltet forró vízben megfőzzük.
  2. A kiolvasztott tőkehalat tenyérnyi szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, jól megborsozzuk.
  3. A margarin és olaj keverékén néhány perc alatt mindkét oldalukon megsütjük és langyos sütőben melegen tartjuk őket.
  4. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a szardellapasztát és a kapribogyót, aztán felengedjük a 3 dl vízzel elkevert KNORR Milánói makaróni alappal, majd kevergetve készre főzzük.
  5. A halszeleteket a tésztakupacokra helyezzük és a szósszal leöntve tálaljuk.