Tőkehal sörtésztában
Tőkehal sörtésztában
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 3 darab
  • liszt - 2 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • sör - 0.5 liter
  • tőkehal filé - 800 gramm
  • jégkocka - 2 dl

Elkészítés:

  1. Készítsünk sűrű tésztát a lisztből, tojásból, jégből és sörből. A tésztának hidegnek kell lennie, hogy ne szívja meg magát olajjal.
  2. Vágjuk fel a halat 5 cm-s darabokra és szórjuk meg Delikáttal.
  3. Forgassuk meg a halat lisztben, majd a sörtésztában. Süssük bő olajban kb. 10 percig. A kész halat tálaljuk fokhagymás-majonézes szósszal.