Tőkehal olajbogyós mártásban
Tőkehal olajbogyós mártásban
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • citrom - 1 darab
  • Knorr Petrezselymes Ízbomba - 1 darab
  • tőkehal filé - 6 darab

Elkészítés:

  1. Készítsd el a mártást: a hagymát kockázd fel és dinszteld meg olíva olajon, add hozzá a felszeletelt olajbogyót és szórd meg egy kanál liszttel. Keverd össze és add hozzá a fehér bort.
  2. Amikor a bor elpárolog, add hozzá a tejfölt. Forrald fel és ízesítsd Petrezselymes Ízbombával és citromlével. Főzd még pár percig, míg a szósz besűrűsödik.
  3. Mosd meg a halat, szárítsd meg és szórd be Knorr páccal és liszttel, majd forró olajon süsd mindkét oldalát aranybarnára. A kész halat tálald a mártással, díszítsd petrezselyem levelekkel.